Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська громада у проєкті “Співдія у відновленні громад”
2024-05-01

Представники українських громад, а серед них і Миргородської міської територіальної громади, опановують інструменти діалогу для ефективної відбудови. Інститут миру і порозуміння (ІМіП) за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» провів триденне навчання (25-27 квітня 2024 року) для учасників проєкту “Співдія у відновленні громад”.

“Відбудова та повоєнний розвиток є та буде викликом для українських громад. Зниження довіри до владних інститутів, низька соціальна згуртованість, чвари у процесі прийняття рішень та конфліктні ситуації – це далеко неповний список проблем, з якими стикаються наші громади-учасниці. Щоб закласти міцний фундамент для відновлення в майбутньому, ми маємо почати працювати вже зараз. І одним з найдієвіших шляхів такої роботи є сприяння соціальній згуртованості на місцевому рівні”, – зазначає голова Правління ІМіП Альона ГОРОВА. 

Навчальний інтенсив поєднав теоретичну та практичну частини, а також процес обговорень. Учасники ділилися власним досвідом та обмінюються ідеями щодо вирішення конфліктних ситуацій у їхній громаді.

Також тренери приділили увагу вирішенню конфліктних ситуацій, які часто виникають у громадах. Учасники отримали можливість ознайомитися з різними методами, стратегіями врегулювання конфліктів, а також співпраці та побудови діалогу між різними сторонами. Це дозволить на місцях ефективніше взаємодіяти та знаходити конструктивні рішення. 

“Під час навчання учасники мають можливість розвинути навички аналізу та підготовки діалогу в громаді. Це не лише сприяє побудові довіри серед мешканців та влади, але й допомагає вирішувати конфліктні ситуації шляхом досягнення взаємного порозуміння. Отримані знання можуть сприяти побудові та підтримці міжсекторальних партнерств, які є важливим елементом для успішного розвитку будь-якої громади. Співпраця між активістами, громадським сектором, бізнесом та владою може допомогти вирішити навіть найскладніші проблеми та забезпечити сталість та стійкість розвитку”, – зазначає про результати навчання координаторка проєкту ІМіП Катерина ДАНЬКОВА.

“Вирішення конфліктів є важливим для розвитку громад та забезпечення гармонійного функціонування місцевих спільнот. Такі навички дозволять учасникам ефективно реагувати на напружені ситуації та сприяти побудові позитивних взаємовідносин у громадах”, – зазначає Альона ГОРОВА.

Наступним етапом Проєкту буде відбір робочих груп та проведення установчих зборів, де визначать тему/проблему з якою громади працюватимуть далі. Після – діалогові сесії та інші адвокаційні заходи. 

Цю публікацію було створено ГО «Інститут миру і порозуміння» в рамках проєкту «Співдія у відновленні громад», та стало можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації  не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Про створення Комітету з впровадження Стратегії розвитку Миргородської міської територіальної громади до 2030 року

     
     
Особистий прийом громадян

20 травня 2024 року  з 16.00  до 17.00  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  (вул. Гоголя,171/1) заступник міського голови - начальник управління економічного розвитку та інвестицій Молочко Наталія Володимирівна проводитиме особистий прийом громадян.  Попередній запис за телефоном   (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
     
Внесено зміни до порядку денного 50-ої сесії

Про несення змін до розпорядження  міського голови від 07 травня 2024 року № 29-р "Про скликання п’ятдесятої сесії міської ради восьмого скликання".

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]