Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргороду переглянуть тариф на централізоване теплопостачання
2019-02-15

Рішенням сесії Полтавської обласної ради № 981 від 13 лютого 2019 року призупинено дію рішення від 21 грудня 2018 року № 980 "Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, що надаються Обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства "Миргородтеплоенерго". Відповідно до документу, підприємству встановлені такі тарифи:

- послуга з централізованого опалення за 1Гкал. - 1433,38 грн;

- послуга з централізованого опалення за 1м.кв. - 35,33 грн;

послуга з централізованого постачання гарячої води за 1 куб. метр: з рушникосушками -91,74грн., без рушинкосушок - 86,грн;

- теплова енергія  для бюджетних установ з ПДВ за 1 Гкал. – 1480,39 грн.;

- теплова енергія для інших споживачів з ПДВ за 1Гкал - 1897,98.

Ухвалене рішення знизило тарифи до попередніх показників і передбачає перегляд розрахунків. Для споживачів – це гарна новина: вона знизила соціальну напругу, - коментує рішення перший заступник міського голови Сергій Швайка. Разом з тим постає питання про те, чи зможе підприємство нормально функціонувати у наступному опалювальному періоді і, які можливі непередбачувані наслідки будуть для міста? Сергій Швайка акцентує: влада не зацікавлена у підвищенні тарифів. Всіх влаштовувала ситуація, коли тарифи були меншими, а підприємство отримувало компенсацію від держави на відшкодуванні різниці в тарифах. Але, упродовж кількох років, після передачі повноважень по затвердженню тарифів на місцеві органи влади, а саме, обласну раду, такої державної підтримки немає.

Зважаючи на те, що частка плати за тепло є найбільшою, то це проблема для кожного громадянина. Формування тарифів не залежить від міської влади, а там, де ми в змозі впливати на зниження вартості, ми впливаємо шляхом залучення грантів на проведення реконструкцій котелень, - пояснює Сергій Швайка.

Нагадаємо, що звернення про перегляд рішення Полтавської обласної ради від 21.12.2018 року було підготовлено на виконання протокольного доручення засідання постійної комісії Миргородської міської ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, побутового, торговельного обслуговування, зв'язку та екологічної політики.

Ухвалене рішення набере чинності після оприлюднення його у засобах масової інформації, а до того часу діятиме чинний тариф, затверджений сесію облради від 21.12.2018 року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]