Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обережно тонкий лід!
2018-01-19

19 січня віруючі традиційно відзначають Водохрещення Господнє – одне з найбільших свят церкви. Святкування пов’язане з відвідуванням  водоймищ та занурюванням у воду. У зв'язку з мінливими погодними умовами на водоймах почав формуватися льодовий покрив, товщина якого становить до 5 см і є небезпечною. Рятувальники закликають містян не виходити на тонкий лід.

Для того щоб уникнути небезпечних ситуацій на льоду, необхідно пам’ятати:

- безпечним вважається лід: для одного пішоходу – лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 сантиметрів (масове катання – 25 сантиметрів); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів. 

- виходячи на замерзлу водойму, візьміть із собою палицю, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разу не перевіряйте його ударом ноги. Перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від поверхні криги. Заздалегідь роздивіться, чи немає навколо підозрілих місць: лід може бути крихким (тонким) біля стоку води, поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли у кригу. Обминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Значно тонший лід у місцях швидкої течії і там, де водойма впадає в іншу, більшу.

- обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з’єднуватися із суходолом. Коли ви йдете групою, відстань між пішоходами не скорочуйте менше, ніж на 5 м. Якщо лід почав тріщати, негайно повертайтеся: не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні від льоду. Катайтеся на ковзанах лише у перевірених та обладнаних місцях.

- рибалки мають знати, що: не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці. Небезпечно рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Рибалка повинен завжди мати під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м, а також дошку або велику гілку.

Зараз небезпечно виходити на тонку кригу, так як температура останнім часом була переважно плюсова а  зараз коливається від мінусової до плюсової і лід -  не міцний.

Пам’ятайте! Про випадок події на льоду необхідно негайно повідомити за номером 101.

Виконавчий комітет Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]