Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Велозаїзд до Дня пам’яток
2021-04-19

До Міжнародного дня пам’яток і визначних місць ООН та напередодні Дня велосипеду велолюбителі Миргорода 18 квітня відвідали палац Муравйових-Апостолів, що знаходиться у Миргородській громаді в селищі Хомутець. Старт відбувся у дворі іншої архітектурної пам'ятки – старої будівлі Миргородської ЗОШ №1, що наразі реконструюється.

Палац Муравйових-Апостолів - це унікальна архітектурна пам’ятка національного значення. Палац збудований ще у ХVІІІ ст.,  це українська садиба з ознаками бароко і класицизму — із маловідомих зразків, а тому цінних з історичної точки зору. Зараз будівля знаходиться в аварійному стані та поступово руйнується. На території досі ростуть двохсотрічні дерева – мешканці колишнього парку садиби, що зараз теж перебуває в запустінні. Про долю унікального зразка української садиби розповіла Ірина Кузьменко, викладач Хомутецького фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету.

Під час поїздки завдяки обраному транспорту – велосипедам – учасники легко дотримувалися соціальної дистанції та змогли швидко дістатися архітектурної пам'ятки. У період карантину з обмеженим рухом громадського транспорту поїздки на велосипеді стають особливо актуальними. Тому учасники також обговорювали майбутнє велотранспорту у нашій громаді, принагідно дізналися про проєкт «Велопроєктування як спосіб зменшення впливу пандемії COVID-19», що  виконується Миргородською міською молодіжною  громадською організацією «За нами майбутнє» у межах спільного проєкту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку». Учасники та місцевий екскурсовод отримали корисні подарунки від проєкту – світловідбивачі-брелоки. Такі світловідбивачі в темну пору доби значно підвищують видимість велосипедистів та пішоходів на дорогах, роблять рух безпечнішим.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]