Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді розпочав активну роботу Центр життєстійкості
2024-05-09

У межах ініціативи першої леді Україні Олени Зеленської – Всеукраїнської програми ментального здоров’я в Україні реалізується проєкт Мінсоцполітики з формування життєстійкості, в якому активну участь беруть громади Полтавщини. На базі ПрАТ "Миргородкурорт" в приміщенні Санаторію «Полтава» розпочав функціонувати "Центр життєстійкості". Мультидисциплінарна команда, до складу якої входять соціальний менеджер, соціальні працівники та психологи надають комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості особам, сім'ям, що проживають на території Миргородської громади.

Початковим етапом надання послуги є оцінка потреб людини, після цього її інформують про доступні шляхи вирішення. Працюють психологи, діє психологічна діагностика та психологічне консультування: індивідуальне, сімейне або ж групове.

За перший місяць роботи проведено зустрічі з представниками влади, керівниками управлінь та служб соціальної сфери Миргородської міської ради, метою яких була координація зусиль та взаємодія надавачів соціальних і реабілітаційних послуг щодо виявлення осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, співпраця щодо широкого залучення населення до отримання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

За квітень 2024 року командою центру проведено 57 групових зустрічей за тематикою основ психологічного здоров'я, пошуку інструментів, що допомагають дбати про свій внутрішній стан, ментальне здоров'я, просвітницькі та профілактичні зустрічі для батьків, рекреаційні заходи для ветеранів та їх родин.

На індивідуальних прийомах соціальних працівників із питань отримання комплексної послуги, формування дорожньої карти отримувача комплексної послуги, консультаціях психологів побувало більше 250 осіб, яким надано, в тому числі, й першу психологічну допомогу, проведено діагностику і корекцію психологічного стану, надано підтримку задля пошуку внутрішніх та зовнішніх особистісних ресурсів, які допомагають активізувати здатність до відновлення психологічного стану, проведено навчання прийомів емоційного та психологічного розвантаження.

Соціальний менеджер Центру Людмила Мисяк зазначає: "Наш Центр - це дружній простір, куди може звернутися кожен мешканець громади і отримати першу психологічну допомогу, скерування до потрібних служб та організацій, а також - можливість відвідувати групові заняття з психосоціальної підтримки. Такий підхід забезпечує згуртованість та життєстійкість в громаді, а також покращує організацію й надання усіх соціальних послуг у громаді і посилює взаємодію надавачів цих послуг між собою".

Центр життєстійкості ПрАТ "Миргородкурорт" працює:

з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 17:00,

субота та неділя - вихідні.

Адреса: м. Миргород, вул. Гоголя, 112 (Санаторій «Полтава»).

ОГОЛОШЕННЯ
     
Особистий прийом громадян

20 травня 2024 року  з 16.00  до 17.00  у приміщенні Центру надання адміністративних послуг м. Миргорода  (вул. Гоголя,171/1) заступник міського голови - начальник управління економічного розвитку та інвестицій Молочко Наталія Володимирівна проводитиме особистий прийом громадян.  Попередній запис за телефоном   (05355) 5-25-09  або у  ЦНАП.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 20 травня 2024 року

     
     
Оголошення

Про створення Комітету з впровадження Стратегії розвитку Миргородської міської територіальної громади до 2030 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]